Skip to main content

Basisinformatie


Zwembad of zwemvijver? Wat maakt het verschil?

Er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een zwembad of zwemvijver, aangezien beide verschillen op het gebied van onderhoud en uitrusting. In de zwemvijver worden geen chemicaliën gebruikt, maar het water wordt puur biologisch behandeld - door middel van een regeneratiezone bestaande uit planten, grind en micro-organismen. Door deze zone heeft het natuurbad meer ruimte nodig dan een zwembad - slechts ongeveer tweederde van de zwemvijver is geschikt als badzone. Het natuurlijke water is een goed alternatief voor allergiepatiënten en natuurliefhebbers. Het water in een zwemvijver kan echter niet zo warm worden gehouden als in een zwembad. En: Bij een zwemvijver is handwerk vereist. Eenmaal per jaar wordt het water gestofzuigd, worden de planten in het oevergebied gekapt en wordt de hele vijver schoongemaakt. U kunt niet altijd rekenen op een roldekafdekking. Alleen als de vorm en het type van de plantzone het toelaten, kan het zwemgedeelte worden afgedekt.  


Hier heeft het klassieke zwembad zijn sterke punten: Het water wordt behandeld door een automatisch zandfiltersysteem, dat door een timer wordt geregeld en het water schoon en appetijtelijk helder houdt. De reiniging van dit systeem gebeurt meestal automatisch één keer per maand. Zelfs de waterwaarden zoals pH-waarde en het gehalte aan ontsmettingsmiddelen kunnen automatisch worden gemeten en gecontroleerd. Deze meet- en regeltechniek wordt regelmatig onderhouden door de klantenservice. Vloeren en wanden worden door een automatische reinigingsrobot schoongehouden. Wat blijft er over? Misschien alleen het af en toe schoonmaken van de waterlijn of individuele delen van de trap.


En natuurlijk verschillen zwemvijvers en zwembaden aanzienlijk qua uitrusting. In het zwembad kunnen massagejets en jetstreamsystemen worden geïnstalleerd. Het water kan naar behoefte worden verwarmd en een automatische afdekking zorgt voor kinderveiligheid en warmte-isolatie.

.

voor degenen die niet zonder massages of natuurlijk water willen, biedt de D-Line van RivieraPool een echt alternatief als natuurlijk zwembad geëxploiteerd een echt alternatief. Afgescheiden van het zwembad is een regeneratiezone met een biofilter en planten geïnstalleerd. In tegenstelling tot de gebruikelijke zwemvijvers blijft dit natuurlijke zwembad vrij van waterplanten en dieren. Wanneer het D-Line zwembad als natuurbad wordt gebruikt, kan het worden uitgerust met het comfort dat u van RivieraPool gewend bent. Alleen de opwarming van het zwembad is beperkt en kan slechts in enkele gevallen worden geïnstalleerd voor een constante opwarming van het water.

Bij deze natuurlijke zwembaden moet ook worden uitgegaan van een lichte biofilm op het oppervlak. Een licht groen accent kleeft aan het oppervlak, dit kan gemakkelijk van tijd tot tijd worden verwijderd en getuigt van de biologische werking.